Overhoeks De Gelria

Overhoeks De Gelria

Overhoeks is een nieuwe stadswijk in Amsterdam-Noord. Een complete en gevarieerde stadswijk aan het IJ. Overhoeks ligt tegenover het centrum. Met de pont vanaf het centraal station staat u direct in deze fantastische nieuwe omgeving op 22 hectare van het voormalige Shell bedrijfsterrein. De ontwikkeling van dit gebied wordt uitgevoerd door Ontwikkelcombinatie Overhoeks (OCO), een samenwerking tussen ING Real Estate Development en woningcorporatie Ymere.

Het gehele programma Overhoeks omvat circa 2200 woningen (koop, commerciële huur en sociale huur), circa 110.000 m² werken en circa 15.000 m² cultuur en de bijbehorende infrastructurele voorzieningen als park en parkeren.

De Gelria is een woongebouw bestaande uit 56 royale woonappartementen in de sociale huur. Dit woongebouw, gebouwd op de parkeergarage, is ontworpen door Guus Baneke van het Amsterdamse bureau baneke, van der hoeven architekten. Woningbouwcoporatie Ymere was niet alleen medeopdrachtgever, maar ook de afnemer van de woningen.

ProjectOverhoeks De Gelria
Omvang56 sociale huurwoningen incl. parkeerplaatsen
LocatieOverhoeks Amsterdam-Noord
BetreftBouwmanagement
OpdrachtgeverOntwikkelcombinatie Overhoeks (ING RED/Ymere)
Realisatie2009 - 2010

Voor de realisatie van dit complex heeft Rhynleve het bouwmanagement verzorgd. Frans van Veldhuizen heeft de opdrachtgever vertegenwoordigd in het proces. Vanaf start bouw tot en met de oplevering van de woningen aan de kopers.

koen

Reacties zijn gesloten.

© 2018 Rhynleve Bouw en Advies BV. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden