Overhoeks EYE Filmmuseum

Overhoeks EYE Filmmuseum

Overhoeks is een nieuwe stadswijk in Amsterdam-Noord. Een complete en gevarieerde stadswijk aan het IJ. Overhoeks ligt tegenover het centrum. Met de pont vanaf het centraal station staat u direct in deze fantastische nieuwe omgeving op 22 hectare van het voormalige Shell bedrijfsterrein. De ontwikkeling van dit gebied wordt uitgevoerd door Ontwikkelcombinatie Overhoeks (OCO), een samenwerking tussen ING Real Estate Development en woningcorporatie Ymere.

Het gehele programma Overhoeks omvat circa 2200 woningen (koop, commerciële huur en sociale huur), circa 110.000 m² werken en circa 15.000 m² cultuur en de bijbehorende infrastructurele voorzieningen als park en parkeren.

Het EYE Filmmuseum is prominent gelegen aan het IJ. Het gebouw, met de karakteristieke vormen, is ontworpen door de Oostenrijkse architecten Roman Delugan en Elke Delugan-Meissl. Het Filmmuseum biedt plaats aan 642 personen in 4 fraai vormgegeven filmzalen.

ProjectEYE Filmmuseum
OmvangCirca 8650 m² BVO, met o.a. 4 filmzalen (resp. 315, 2 x 130 en 67 zitplaatsen), expositieruimte van 1200 m², mediatheek, educatieruimte en restaurant
LocatieIJpromenade, Overhoeks Amsterdam (voormalig Shell terrein Amsterdam-Noord)
BetreftProcesmanagement
OpdrachtgeverOntwikkelcombinatie Overhoeks (ING RED/Ymere)
Realisatie2009 - 2011

Voor de realisatie van dit complex heeft Rhynleve het bouwmanagement verzorgd. Frans van Veldhuizen heeft de opdrachtgever vertegenwoordigd in het proces.

koen

Reacties zijn gesloten.

© 2018 Rhynleve Bouw en Advies BV. Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden